MGP Missionen

Karl Højby Hansen (Sylvester Byder) har levet de første 12 år af sit liv i Hvide Sande sammen med sin mor (Line Kruse), mormor og morfar (Lars Knutzon). Derfor bliver chokket stort, da hans mor fortæller ham, at de skal flytte til København. Omstillingen bliver svær og absolut ikke hjulpet af, at han skal starte på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor 80 procent af børnene er tosprogede og jargonen hård. Karl begynder derfor hurtigt at planlægge sin flugt tilbage til morfar og mormor og får hjælp fra uventet kant. For i 6B går også tyrkiske Sawsan (Malika Sia Graff), der er en vild udgave af Ronja Røverdatter, og hun fatter til Karls store overraskelse interesse for ham. De har begge noget at give hinanden. Sawsan hjælper Karl igennem den store integrationsproces på Nørrebro, og Sawsan får en mission og endnu en måde, hun kan gøre oprør på.

Venskabet udvikler sig på trods af de voksnes højlydte modstand, men på samme tid starter et helt andet og ikke mindre drama. Sawsan har nemlig skrevet en sang til børnemusikkonkurrencen MGP, og sangen bliver valgt ud til at deltage i finalen, der skal foregå i Jylland. Sawsan må ikke deltage for sine forældre, men her kommer Karls flugtplaner til sin ret, og børnene bestemmer sig for at stikke af, så Sawsan kan deltage i MGP og synge sin sang på direkte fjernsyn.

Det bliver en hektisk uge op til afrejsen, hvor meget skal planlægges, mange moralske overvejelser skal bearbejdes og så skal arrangørerne af MGP overtales til at fravige deres krav om forudgående prøver med forældre til stede. Det hele falder på plads, og det lykkedes for Karl og Sawsan at narre både forældre og MGP arrangører. Men deres planer er lige ved at gå i vasken, da Sawsans fætter Mohammed uheldigvis opdager dem og hopper på det samme tog for at opfylde sine selvbestaltede forpligtelser som sin kusines vogter og prøve at forhindre hende i at tage af sted.

Der går heller ikke længe før, børnenes fravær bemærkes i København, og Sawsans forældre søger svar hos Karls mor, der er på lige så bar bund, som de er. Det lykkedes dem dog at finde Karls flugtplaner, og de sætter efter for at hente deres børn hjem. Det bliver en begivenhedsrig tur, hvor temperamenter, kulturer og kønsroller støder sammen, men hvor kanter slibes af i et fælles ønske om at finde børnene i god behold.

Dato:Onsag d. 26/2-2014
Starttidspunkt:KL. 15:30
Sluttidspunkt:KL. 17:05
Censur:Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år