Monsters university

“Monsters University” foregår 10 ca. år før ”Monsters Inc.” (2001), hvor en gruppe unge monstre er på ekskursion til Monsters, Inc., der bruger specialuddannede monstre som skræmmere. Hver nat besøger de børneværelser og får børn til at skrige, hvilket genererer energi til monstersamfundet. Og dér går det op for unge MICHAEL WAZOWSKI ud af, hvad han vil være!

Nogle år senere møder vi unge MIKE igen, første dag på Monster Universitetet, hvor han hører om Skræmmeren, en konkurrence, hvor eleverne kæmper om at blive de mest skræmmende. Senere fortæller DEKAN HARDSCRABBLE dem, at hvis nogen dumper, er de ude af universitetet. Mike møder også den skræmmende, men arrogante JAMES P. ’SULLEY’ SULLIVAN, der om aftenen klatrer gennem vinduet til Mikes sovesal med et rivaliserende universitets maskot i favnen. Sammen bringer de den til det ledende studenter ’hus’, ROR, hvor den overlegne JOHNNY WORTHINGTON optager den stolte Sulley, men afviser Mike.

Fra den dag knokler Mike 24/7, mens Sulley fester igennem, men noget tid går det op for ham, at hvis ikke han forbedrer sine karakterer, er han ude. Så nu træner Mike og Sulley i at skræmme med hinanden, men efter de kommer til at vælte Hardscrabbles æske med nuttede børneskrig, bliver de ekskluderet. Rasende melder Mike sig til Skræmmeren med sit hold af nørder, Oozma Kappa: DON, SNUSKE, TERRY & TORI, ART og – modvilligt – Sulley, men de laver en deal med Hardscrabble om, at de kan vende tilbage, hvis de vinder; men taber de, er alle ude for evigt.

Skræmmeren består af fire prøver, sluttende med Skræmmer simulatoren og til at begynde med går alt galt for Mikes hold, men hans utrættelige træning bærer efterhånden frugt og til sidst går det op for holdet, at det er deres forskelligheder, der er deres styrke. Holdene elimineres og til sidst er kun ROR og Oozma Kappas tilbage. I simulatoren skal Worthington eller Mike udløse det højeste skrig, men til trods for, at odds er imod ham, vinder Mike, så Oozma Kappas vinder Skræmmeren. Til at begynde med er Mike lykkelig, men da han finder ud af, at Sulley har snydt med simulatoren, forlader han universitetet og da Sulley indrømmer sit snyd til Hardscrabble, bliver han bortvist. Men for at bevise, at han er skræmmende, bryder Mike ind i universitetets laboratorium, der har en eksperimental portal til en menneskesommerlejr. Han sniger sig ind på sovesalen for at skræmme børnene; men de bliver bare ikke bange – de er ved at dø af grin!

Da det går op for Hardscrabble, at de alle nu er i fare på grund af den åbne portal til menneske- verdenen, tilkalder hun Børne Detektions Agenturet (BDA) til at beskytte eleverne og forbyder alle at bruge portalen. Men Sulley trodser forbuddet og kaster sig gennem portalen for at finde Mike, hvorefter Hardscrabble ikke har andet valg end at forsegle døren.

Sulley finder Mike, der deprimeret erkender, at han måske ikke er det skræmmende monster, han drømmer om at være, men så indrømmer Sulley, at han også er usikker på sig selv og de to undskylder deres opførsel over for hinanden, hvilket gør dem til bedre venner… Men de er bare begge to stadig i stor fare, for en gruppe voksne mænd jagter dem tilbage til sovesalen, hvor Mike kommer med en desperat plan om at skræmme selv de voksne, så de kan bruge energien fra deres skrig til at sprænge portalen åben og komme tilbage til universitetet… Planen lykkes over al forventning, men selv om Hardscrabble endelig er imponeret af Mike og Sulley, har hun ikke andet valg end at bortvise dem, mens resten af Oozma Kappa dog får lov til at vende tilbage.

Mike stiger på bussen og skal til at forlade skræmmer-verdenen for evigt, men Sulley stopper bussen og fortæller Mike, at det var ham, der var holdets inspiration og at han virkelig har talent som træner og det giver Mike en fantastisk idé, der kommer til at forandre deres liv for evigt…

Dato:Onsdag d. 19/3-2014
Starttidspunkt:KL. 15:30
Sluttidspunkt:KL. 17:10
Censur:Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år